nieuws

Open dag Heracles Almelo bezocht door 20.000 supporters

De open dag van Heracles Almelo is dit jaar beter bezocht dan eerdere edities. Voorzitter Jan Smit schatte het aantal bezoekers op maar liefst 20.000. "Heracles leeft, dat merkt je overal aan."
Voor de voorzitter was er een eerbetoon. Een groot doek aan de gevel. ‘Beste Jan, jouw droom is onze droom! Wij gaan Europa in’, luidt de tekst. De voorzitter reageerde bescheiden dat iedereen op de club aan dat succes heeft bijgedragen, maar trots was hij wel. Het doek was een cadeau van supportersverenigingen BiancoNero, Hart voor Heracles, Black White Army Vriezenveen en Vak ’74. 
Het was een drukke open dag. "Vorig jaar was dat het niet hè. Mensen zijn alweer vergeten dat we toen nog volop in de verbouwing zaten.", zegt Smit, die uiterst tevreden is over de toeloop. Supporters namen vandaag een kijkje in het nieuwe Polman Stadion, dat het eerste seizoen vooral heel veel goeds heeft gebracht in Almelo. 

Enthousiaste voorzitter

Het onderkomen is sfeervol, maar bracht de club ook vooral veel punten. Zo veel zelfs dat Heracles zich vorig seizoen voor het eerst in de historie plaatste voor Europees voetbal. Komende donderdag speelt Heracles Almelo thuis tegen FC Arouca, een week later volgt de trip naar Portugal. "Het is toch geweldig dat er zeven- tot achthonderd supporters meegaan", aldus een enthousiaste Smit. 
Zo'n open dag is toch vooral een dag van vooruit kijken. Dan gaat het in Almelo veel over het Europese avontuur dat lonkt, maar Smit durfde ook wel wat verder te kijken. "Als wij de de selectie bij elkaar kunnen houden, moeten we verder kunnen komen." 

Presteren

De voorzitter doelde niet alleen op Europa, maar ook in de competitie verwacht de voorzitter dan een ploeg bij elkaar te hebben die goed moet kunnen presteren. 
Eerst dus het avontuur, donderdag. Een week later naar Portugal. De voorzitter hoopt op de volgende ronde. Hij beseft dat het niet makkelijk wordt, maar financieel wordt het pas aantrekkelijk als Heracles Almelo zich plaatst voor de groepsfase. "Je moet de voorrondes overleven. Dit is allemaal kostendekkend. Daarna kunnen we cashen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.