nieuws

Weer bezoekersrecord voor Zwarte Cross: 220.000 bezoekers

Met 220.000 bezoekers is de twintigste editie van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde een recordeditie geworden. Nog niet eerder kwamen er zoveel mensen naar het festival in de Achterhoek.
Vorig jaar kwamen er 197.450 mensen op het festival af.
De camping, zaterdag en de zondag waren ruim van tevoren uitverkocht. Vrijdag werden de laatste kaarten aan de dagkassa verkocht, waardoor ook deze dag uitverkocht was.

Say yes to apartigheid

De slogan van de jubileumeditie was ‘Say yes to apartigheid!’. Alle festivaldagen werd op de 31 podia alles wat ieder afzonderlijk mens bijzonder maakt uitbundig gevierd.
Hoogtepunten waren onder andere Kensington dat als headliner van de vrijdag het veld voor het hoofdpodium in vuur en vlam zette en de komst van de Russische protestgroep Pussy Riot op zaterdag.

Hoofdstunt afgelast

De hoofdstunt, waarbij de Amerikaanse stuntman Chuck Borden uit Raalte zich door een katapult over de Megatent zou laten schieten, werd op vrijdagavond afgeblazen. Vanwege tegenslag in de testfase werd een dusdanige achterstand opgelopen waardoor technische problemen niet op tijd verholpen konden worden.
Geen calamiteiten
Tot op heden is het evenement zonder enige noemenswaardige calamiteiten verlopen en de organisatie spreekt dan ook van een zeer geslaagde editie.
Festivaldirectrice Tante Rikie: “Alleen maar vrolijke mensen, het festivalterrein lag er weer geweldig bij en de sfeer is geweldig. Wat was het een fantastisch weekend. Zwarte Crossers, I love you!”.
Op dit moment is het festival nog in volle gang en het feest zal op de camping tot in de kleine uurtjes doorgaan.

Zwarte Cross 2017

Volgend jaar vindt de Zwarte Cross plaats op 14, 15, 16 juli. De campingbezoekers zijn al een dag eerder welkom.
De inschrijvingen voor deelname aan de Zwarte Cross starten op 5 november, vanaf 12 november kunnen leden van de Zwarte Cross fanclub ‘Harder!’ kaarten bestellen en een week later, op 19 november, start de voorverkoop voor alle anderen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.