nieuws

NS Station in Deventer deze week weer bereikbaar voor autoverkeer

Werkzaamheden op Stationsplein Deventer nog niet voorbij
Werkzaamheden op Stationsplein Deventer nog niet voorbij
Een zucht van verlichting voor automobilisten in Deventer. De Wilhelminabrug is dan nog wel een tijdje dicht, maar de Stationsstraat gaat halverwege deze week weer open. Daarmee is een van de afgesloten toegangswegen tot de binnenstad van Deventer weer te gebruiken.Â
Het betekent met name dat het NS station weer bereikbaar is voor autoverkeer.  
Sinds begin april lag de Stationsstraat wegens werkzaamheden eruit en was het NS station alleen te bereiken voor fietsers en stadsbussen. Na woensdag 27 juli 16.00 uur is de weg weer open voor alle verkeer. De aannemer is er in geslaagd om de werkzaamheden versneld uit te voeren. Aanvankelijk zou de straat pas half oktober open gaan.

Busstation vernieuwd en veiliger

De Stationsstraat is sinds april dicht vanwege werkzaamheden aan het busstation. Het busstation is vernieuwd, overzichtelijk en veiliger gemaakt. Begin dit jaar heeft het Stationsplein al een ware metamorfose ondergaan. In het najaar worden er op het plein en busstation nog wel bomen geplant.

De stationsomgeving in Deventer wordt ingericht op de verwachting dat het aantal treinreizigers de komende jaren met 30 procent toeneemt. Dagelijks stappen er nu ruim 18.000 reizigers in en uit de trein op het Deventer station. Na de aanleg van een derde perron en de ondergrondse fietsenstalling is nu ook het busstation en Stationsplein klaar.

Groene Wal

De werkzaamheden voor het station en daarmee de hinder voor het verkeer zijn nog niet voorbij. Dit najaar start de aanleg van de ‘Groene Wal’. Het gebied tussen de Deventer Schouwburg en de Leeuwenbrug wordt aangepast om de doorstroming voor het verkeer te verbeteren. De knik op het Churchillplein verdwijnt en er komt een veilige oversteek voor voetgangers tussen het station en de binnenstad. En er komt meer groen in het gebied.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.