nieuws

Dennenoord in Ommen beaamt: jongerencampings minder in trek

Het is nog steeds erg gezellig op jongerencamping Dennenoord in Ommen, maar het aantal jongeren dat voor een camping in Nederland kiest, is sinds het alcoholverbod voor jongeren onder de 18 jaar met zo'n 20 tot 30 procent teruggelopen. Jongeren gaan daarom liever naar het buitenland op vakantie.
Volgens de campingeigenaar zijn het alcoholverbod onder de achttien, het steeds goedkoper worden van vliegreizen naar het buitenland, en de zon zekerheid van verre oorden de belangrijkste redenen dat de jongeren de Nederlandse campings de rug toe keren.

Minder personeel

"We zullen op zoek moeten naar alternatieven om nieuw publiek aan te spreken", aldus beheerder Niek Heun van Dennenoord.
"Meer activiteiten en nieuwe verblijfsaccommodaties moeten uitkomst bieden. Nadeel is wel dat we de camping nu met de helft minder personeelsleden moeten runnen." Het personeelsbestand is door de tegenvallende omzet teruggebracht van dertig naar vijftien vaste krachten. Dennenoord wil wel meer plaats bieden aan stagiairs.  

Veel drank en plek in de douche

De jongeren die wel op de Nederlandse camping blijven merken niet veel van de malaise. Er wordt nog steeds veel gedronken, want het bier wordt gekocht door jongeren die al wel achttien jaar oud zijn of door ouders die hun kroost een extra biertje gunnen.
Volgens één van de campinggasten is het wel minder druk, maar dat is alleen maar prettig omdat de wachtrij voor de douche daardoor een stuk korter is.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.