nieuws

Rolstoel4Daagse Delden van start met criterium: "Het lijkt gewoon een soort reünie"

Morgen gaat het pas officieel van start, de Rolstoel4daagse in Delden. Maar vanavond verzamelden de echte liefhebbers zich al voor het zogenoemde criterium.
25 rondes voor de snelle jongens op handbikes en acht voor de liefhebbers met een zogenoemde aanhaker. Dat is een standaard rolstoel met extra voorwiel en handaandrijving.
Dat het warm was en de avond begon met een fikse regenbui, hield de fanatieke deelnemers niet tegen. "Er is veel publiek, de organisatie is weer tiptop in orde en daarna gaan we vier dagen door het mooie Twente heen", zegt deelnemer Kelvin Pels.
Ook Auke Zandstra liet zich niet tegenhouden door het weer. "Het is een leuke hobby. Gewoon even leuk biken. Met deze temperatuur is het wel zwaar, het is een beetje afzien."
Zandstra gebruikt het criterium als test voor de komende dagen. "Als je dit haalt, dan haal je de vierdaagse ook."
"Lijkt wel een reünie"
"Elk jaar zie je weer een aantal nieuwe deelnemers, maar je hebt ook een die komt ieder jaar terug. Het lijkt gewoon een soort reünie, licht
Saskia Ros, voorzitter van de Twentse Rolstoel4Daagse, het succes toe.
Deelnemer Sven is het daar mee eens. "Je moet hier bij zijn omdat het één van de leukste dingen is voor mensen met een beperking. Ze laten iedereen op niveau meedoen, maar houden toch rekening met iedereen."

Winnaars
Bij het criterium ging het natuurlijk om het plezier, maar er waren wel winnaars. Bij de mannen ging Ed Roeters uit Assen met de overwinning aan de haal.
"Het geheim was dat ik wist wie er voorop reden, daar kon ik bij aanklampen en in het laatste rechte stuk, langs het station, wist ik dat ik die persoon kon inhalen zodat ik geen sprint aan hoefde te gaan", vertelt winnaar Roeters.
Dominique Krens was de snelste vrouw en bij de snelle jongens won Johan Reekers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.