nieuws

Zwarte Cross eindigt met alcoholcontrole: "Ik doe m'n bril af, dat scheelt twee glazen"

Het hoort inmiddels bijna net zoveel bij de Zwarte Cross als Tante Rikie, gekke caravans, bier, modder en muziek: de alcoholcontrole bij de uittocht.
Vanmorgen stond de politie weer opgesteld om de festivalgangers die onderweg naar huis zijn te controleren op alcohol. Want na een weekendje flink feesten, wil er nog wel eens wat alcohol in je bloed zitten. 

Handjevol aan de kant gezet

Tegen elf uur had de politie een handjevol bestuurders aan de kant van de weg gezet.
Sommigen hadden nog zoveel alcohol in hun systeem, dat ze niet verder mochten. Anderen kregen nog even de tijd om aan de kant van de weg te ontnuchteren. 

Coulant

"Ze zijn redelijk coulant. Als je een keer iets te veel alcohol hebt dan mag je nog even aan de kant staan en later nog een keer blazen", zegt een festivalbezoeker uit Nijverdal tegen Omroep Gelderland.
"Het is allemaal wel goed geregeld hier."

Bril af

De politie had een relatief rustige ochtend. "Het is lekker druk, mooi weer. Perfect om te werken", aldus Sjoerd Helder van de politie. Het merendeel van de festivalbezoekers blijkt goed geluisterd te hebben naar de oproep om op tijd te stoppen met drinken. 
Stomdronken bestuurders worden dan ook niet aangetroffen. Wel een enkele lolbroek hier en daar, vertelt Sjoerd Helder van de politie lachend. "We hadden wel iemand die zei: Ik doe m'n bril af, dat scheelt twee glazen".

Vier rijbewijzen ingevorderd
Van de drieduizend gecontroleerde bestuurders, bleken er 26 nog te veel restalcohol in hun bloed te hebben. Van vier bestuurders, waarvan twee beginnend bestuurders, is het rijbewijs ingevorderd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.