nieuws

Omwonenden speeltuin Almelo willen zand weer terug in de speeltuin

Ouders en kinderen zijn er niet blij mee; het zand in het speeltuintje aan de Pelikaan is vervangen door houtsnippers. Omdat het zand volgens de gemeente katten en dus kattenpoep aantrekt.
Buurtbewoonster Rosy Nijhof is niet blij met de actie van de gemeente. "Sinds de zandbak weg is, willen de kinderen er niet meer spelen", zegt ze.
"Mijn dochter had laatst een hele glip in haar voet. Ze is bang van dit hout. De zandbak is weg, dus de kinderen kunnen niet meer leuk spelen."
Eén van de kinderen beaamt dat. "Met zand kun je tenminste dingen maken. Met deze snippers kan dat niet."

Vrachtwagen met zand regelen

De gemeente zou tegen de buurt gezegd hebben dat het zand is weggehaald omdat het katten en dus kattenpoep aantrekt. "Onzin", zegt Rosy Nijhof. "Wij hebben nooit kattenpoep gezien."
De buurt heeft een brief gestuurd naar de gemeente en aangeboden zelf een vrachtwagen met zand te willen regelen en het te onderhouden.

Gemeente: geen zandbak maar valdemping

Volgens wethouder Anja Timmer is van een zandbak nooit sprake geweest in de speeltuin.
"Het zand dient als valdemping en niet als zandbak. En het is inderdaad een feit dat het zand nu eenmaal katten aantrekt, met alle gevolgen van dien. Mijn advies is dan ook om schoenen aan te doen als je in de speeltuin speelt. De Voedsel- en Warenautoriteit heeft nu eenmaal geconstateerd dat de snippers aan alle voorwaarden voldoen."
De wethouder wil na de vakantie bespreken om wijk- en buurtverenigingen meer te betrekken bij de besluitvorming rond dit soort onderwerpen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.