nieuws

Ikea Zwolle zet groot in op verkoop duurzame producten

Met de opening van de eerste zogenoemde duurzaam-shop in Zwolle zet winkelketen Ikea groot in op de verkoop van energiezuinige producten. Het Zweedse concern wil consumenten meer bewust maken van mogelijkheden om in en rond huis milieuvriendelijk te leven. De verkoop van een compleet zonne-energiesysteem dat de winkelketen kant en klaar komt aanleggen, is daarbij één van de speerpunten.
Het Zweedse concern heeft duurzaamheid hoog in het vaandel, maar ziet ook een groot zakelijk belang om zonnepanelen te verkopen. In Nederland alleen al zijn ruim twee miljoen daken geschikt voor zonne-energie. Daarvan zijn tot nu toe slechts 300.000 daken benut. Er ligt dus een marktaandeel van 85 procent open.

Zweeds concern wil duurzaam leven promoten

Volgens projectleider Karlijn van der Meer is het niet de bedoeling andere leveranciers van zonnepanelen uit de markt te vechten: "Onze bedrijfsfilosofie is erop gericht duurzaam leven onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Met het leveren van een compleet zonne-energiesysteem laten we zien dat het niet altijd moeilijk of duur hoeft te zijn."
Naast zonne-energie zijn er in de winkel tal van andere artikelen te koop die bijdragen aan een beter milieu. "We hebben ruim 500 producten in huis die je als duurzaam kan labelen, onder meer op het gebied van water- en energiebesparing, afvalscheiding en het voorkomen van afval", aldus Van der Meer.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.