nieuws

Windesheim bestudeert vonnis rechter; studente krijgt deze week nog haar diploma

Hogeschool Windesheim
Hogeschool Windesheim
De studente van Windesheim die naar de rechter stapte omdat haar afstudeeropdracht in de herbeoordeling werd afgekeurd, krijgt nog deze week haar diploma. Dat laat een woordvoerder van de hogeschool weten.
De hogeschool in Zwolle gaat wel bestuderen of er eventueel hoger beroep kan worden aangetekend tegen de uitspraak dat de examencommissie niet bevoegd is om opdracht te geven voor een herbeoordeling.
De hogeschool verwacht binnen enkele weken duidelijkheid of er een bodemprocedure wordt gestart. Maar gevolgen voor het diploma, heeft dat volgens de woordvoerder niet.
Geen gevolgen andere studenten
De uitspraak van de rechter heeft volgens de woordvoerder geen gevolgen voor andere studenten.
"Dit is een uitzonderlijke geval. Voor zover bekend is dit het enige geval waarbij twijfel is ontstaan. Wij verwachten geen andere klachten."

Toch niet geslaagd

De studente Communicatie kreeg begin deze maand officieel bericht van Windesheim dat ze was geslaagd. Maar drie dagen later kwam er plotseling een mail dat ze toch niet geslaagd was.
In het kader van een steekproef was haar afstudeeropdracht bekeken door de examencommissie. De commissie oordeelde dat er twijfels waren over de kwaliteit.
Een tweede beoordelaar bekeek haar afstudeeropdracht en gaf haar een 5, waardoor ze toch niet geslaagd was.
Diploma en schadevergoeding
De studente krijgt deze week niet alleen alsnog haar diploma, maar ook een schadevergoeding.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.