nieuws

Camera's in Smyrnastraat Deventer na brandstichting bij Turkse stichting Gouden Generatie

Er worden mogelijk vandaag nog camera's in de Smyrnastraat in Deventer opgehangen, dat zegt de gemeente Deventer. Met de camera's wordt er permanent controle vanuit de meldkamer van de politie gerealiseerd.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er brand gesticht bij de Turkse stichting Gouden Generatie, het clubhuis van de vereniging staat aan de Smyrnastraat. 

Aanhangers Erdogan

Een bestuurslid van de stichting liet afgelopen weekend weten dat de vereniging vermoedt dat aanhangers van de AK-partij van president Erdogan achter de brandstichting zitten. 

Ramen ingegooid
Vorig weekend werden er ook al ramen van de stichting ingegooid. De stichting Gouden Generatie wordt gelieerd aan de Gülen-beweging. 
Om het gevoel van veiligheid in de buurt te vergroten, worden de camera's geplaatst. Bovendien moeten de camera's voorkomen dat er opnieuw een calamiteit plaatsvindt.

Makkelijker opsporen

De camera's kunnen er volgens veiligheidscoördinator Freek Stein van de gemeente toe bijdragen, dat als er opnieuw iets bij de Gouden Generatie gebeurt, de daders makkelijker opgespoord kunnen worden. 
Freek Stein: "De huidige situatie is zo dat we niets mogen uitsluiten, ook al omdat er nu in Apeldoorn een aanslag is gepleegd op het gebouw van dezelfde stichting. We houden geen rekening met een nieuwe aanslag in Deventer, maar we zijn niet naïef."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.