nieuws

Weeskinderen in Kenia voetballen vanaf nu in shirts van Heracles Almelo en FC Twente

Dolblij waren ze, de jongens uit het weeshuis van Nyamira in Kenia. Zij hebben sinds vorige week eindelijk echte voetbalshirts om wedstrijden in te spelen, dankzij twee broers uit Zeist en de hulp van Heracles Almelo en FC Twente.
De broers Rob en Bram Bode kwamen zaterdag terug van hun Kenia-avontuur. Ze hebben daar samen met andere Nederlandse jongeren geholpen bij het opknappen van verschillende Keniaanse weeshuizen.
De shirts van de twee Twentse voetbalclubs zijn uitgereikt aan weeskinderen tussen de 12 en 18 jaar, die samen een voetbalteam vormen in Nyamira, een klein dorpje in het westen van Kenia.
"We wilden sowieso spullen meenemen uit Nederland om in Kenia aan weeskinderen te geven", legt de 16-jarige Bram uit. "En mijn moeder bleek iemand te kennen die aan voetbalshirts van Heracles en FC Twente kon komen", vult broer Rob aan. "Zo hebben we de shirts gekregen."
De weeskinderen in Kenia waren er ontzettend blij mee, vertelt Bram. "Ze hadden voorheen allemaal verschillende shirts om in te spelen en daardoor vormden ze niet echt een team. Nu wel. Het is heel bijzonder om op die manier wat voor de kinderen daar te kunnen doen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.