nieuws

Kyle Ebecilio weken uitgeschakeld bij FC Twente door zeldzame aandoening

Kyle Ebecilio (FC Twente) scoort tegen Cambuur
Kyle Ebecilio (FC Twente) scoort tegen Cambuur © Pro Shots
Een zeldzame spier-zenuwaandoening houdt Kyle Ebecilio voorlopig uit de running. De 22-jarige middenvelder zal volledig herstellen, maar het is nog onduidelijk hoe lang zijn herstel precies duurt. Dat meldt FC Twente.
De middenvelder, die begin dit seizoen terugkeerde bij FC Twente na verhuurd te zijn geweest aan Nottingham Forrest en ADO Den Haag, kampte in de voorbereiding met problemen. 

Zeer zeldzame aandoening

“Toen Kyle aan het begin van de voorbereiding de gebruikelijk medische tests doorliep, viel hij in negatieve zin uit de toon”, legt teamarts Bas Peijs uit. “Niet alleen ten opzichte van zijn teamgenoten, maar ook ten opzichte van zijn resultaten uit eerdere jaren. Kyle klaagde ook over een tintelend gevoel, had minder kracht in zijn benen en last van zijn rug.”
Een neuroloog in Hengelo constateerde een milde variant van het zeer zeldzame Syndroom van Guillian Barré, hetgeen ook in het Erasmus in Rotterdam werd bevestigd.
“Dat is de meest waarschijnlijke diagnose. Simpel gezegd is het een aandoening waarbij er sprake is van een afweerreactie van het lichaam tegen eigen zenuwcellen. Dus niet, zoals gebruikelijk, tegen virussen als koorts of diarree, maar ook tegen gezonde cellen”, aldus Peijs.

Motorische problemen

Het zorgt bij Ebecilio voor motorische problemen in benen en voeten. Het gaat een zeer zeldzame aandoening, helemaal voor een topsporter. Er zijn 150 tot 300 mensen in Nederland met deze aandoening.
De prognose is goed. Ebeciolio heeft een milde vorm en is aan de beterende hand. Hoe milder de vorm, hoe vlotter zijn herstel. Hoe lang het precies gaat duren, is moeilijk te zeggen, maar FC Twente schat dat de middenvelder meerdere weken tot enkele maandenuit de roulatie is. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.