nieuws

Medewerkers failliete Solace stellen eisenplan op voor eventuele overname

Medewerkers willen hun eigen cliënt behouden
Medewerkers willen hun eigen cliënt behouden © ANP / Roos Koole
Medewerkers van de failliete thuiszorgorganisatie Solace uit Rijssen willen dat alle cliënten en werknemers één op één overgaan naar een nieuwe zorgaanbieder. Dat schrijft vakbond FNV namens de medewerkers in een brief aan Twentse gemeenten. 
In de brief worden acht eisen gesteld door de medewerkers. Zo willen ze ook dat hun arbeidsvoorwaarden bij een eventuele overname gelijk blijven en dat langdurig zieke collega's meegaan naar een nieuwe zorgaanbieder. 
De medewerkers zijn tot nu toe niet betrokken bij het faillissement. Daar willen ze graag verandering in zien. Ze eisen daarom volledig betrokken te worden en zeggenschap te krijgen bij een eventuele overname.

Mogelijke overname

De thuiszorgorganisatie werd vorige week failliet verklaard. Driehonderd thuishulpen zijn door het faillissement op straat komen te staan.
Solace zat al langer in zware financiële problemen. Het bedrijf heeft grote schulden bij de Belastingdienst en bij pensioenfondsen, waardoor het zijn rekeningen niet meer kon betalen.
Na het faillissement meldden zich meerdere kandidaten voor een overname. Vermoedelijk wordt daar morgen meer informatie over naar buiten gebracht.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.