nieuws

Losser voert stevige discussie over oplossing hondenpoepoverlast

Gemeentehuis in Losser
Gemeentehuis in Losser
De oproep van de gemeente Losser aan inwoners om op internet mee te praten over de hondenpoepoverlast heeft geleid tot een stevige discussie. Het bevestigt nog maar eens wat de gemeenteraad al wist: hondenpoep is probleem nummer één in Losser en veroorzaakt veel ergernis.
De gemeente kreeg 87 reacties met ideeën om de hondenpoep aan te pakken. "Wij vinden dat aantal best veel, want het gaat om mensen die uit eigen beweging reageren. Dat geeft wel aan dat het de mensen in Losser hoog zit en willen dat er wat aan gedaan wordt", aldus woordvoerster Catharina Broekman van de gemeente Losser.

Alleen zakje mee voor de poep helpt niet

De raadsfracties en dorpsraden in Losser hebben eerder uitgesproken dat de gemeente Losser geld moet steken in een oplossing voor de hondenpoep. De regelgeving gaat nu niet verder dan de plicht voor hondenbaasjes om een zakje mee te nemen voor de uitwerpselen van hun viervoeter en het zakje met inhoud te deponeren in de eigen afvalbak. Daar hebben niet alle hondeneigenaren zin in en toezicht op de naleving is er niet.
De gemeente Losser hoopt dat de inwoners zelf met dé oplossing komen. Maar onder de 87 reacties zat vooralsnog geen origineel idee. "De bewoners komen met gebruikelijke voorstellen als het plaatsen van afvalbakken waar de zakjes met hondenpoep in kunnen en het aanleggen van uitlaatveldjes", meldt Broekman.

Aanstellen van toezichthouder is gewenst

De inwoners zouden graag zien dat er een toezichthouder wordt aangesteld. "Mensen ervaren het als vervelend dat als zij zelf hondenbaasjes aanspreken over hun gedrag dat ze een grote mond krijgen." 
De overlast van hondenpoep in Losser is het grootst aan het Muchtepad, de plantsoentjes en de speeltuin aan het Benthem, de Denekamperdijk, de Lutterstraat, de Diepenbrocklaan en de Voswinkelweg.
De gemeente Losser verwacht in het najaar met nieuwe maatregelen voor de bestrijding van de hondenpoep te komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.