nieuws

Eventmanager en roze ambassadeur Tonnie Buitink niet angstig voor geweld op GayPride

Dit weekend kleurt heel Nederland weer roze en alle kleuren van de regenboog, tijdens de GayPride in Amsterdam. Vanuit Overijssel vertrekt een grote groep homoseksuelen onder de leiding van Tonnie Buitink. Ze varen op de zogeheten 'Roze 75+ boot'.
De 'Roze 75+ boot' is een primeur: niet eerder ging er een boot mee met ‘roze ouderen’. "Ik merk dat er nog altijd een taboe heerst op homoseksualiteit onder ouderen. Twee mannen op een kamer, dat vindt men dan toch nog altijd raar", aldus Buitink. Hij wil dit taboe doorbreken. "Als er door de roze boot toch weer een paar ouderen uit de kast komen, dan hebben we echt iets bereikt." 
Tonnie Buitink doet de sponsoring van het geluid, drank, de oordoppen, regencapen, toiletpapier, en ga zo maar door. "Dat komt dus allemaal uit Twente. Ik heb een goed netwerk en iedereen wil meehelpen. In de Randstad gebeurt dat dus niet hè?"

Terreurdreiging

Als eventmanager weet Buitink als geen ander dat er bij grote evenementen nu steeds meer terreurdreiging is. Toch gaat hij met een gerust hart naar de botenparade in Amsterdam. "Het is een feest vol vrolijkheid en liefde. Dat staat haaks op gevoelens van angst en dreiging."  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.