nieuws

Verdachte van dood zwangere vrouw uit Deventer blijft langer vastzitten

Verdachte en slachtoffer samen op foto
Verdachte en slachtoffer samen op foto
Het voorarrest van de man die is aangehouden in verband met de dood van een 22-jarige vrouw uit Deventer, is verlengd. Hij blijft minimaal nog twee weken vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag besloten.Â
De man wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van zware mishandeling met de dood tot gevolg of doodslag. De vrouw raakte donderdag zwaargewond nadat ze door haar vriend werd mishandeld. Vrijdagavond overleed ze in het ziekenhuis. 

Zwanger van een tweeling

De vrouw was op het moment van de mishandeling al enkele maanden zwanger van een tweeling. Het Openbaar Ministerie wil dat niet bevestigen, maar op zijn Facebookpagina meldt de verdachte begin april de zwangerschap. Ook is er een echo van de tweeling te zien. "Me kleine jongens zn eerste selfies", zet hij erbij.
Op die Facebookpagina van de verdachte wordt fel gereageerd. Een bekende van het slachtoffer zegt niet te begrijpen hoe de verdachte het slachtoffer dit aan kon doen. "Zo lief, zo mooi en zo uniek... De hemel is 3 mooie zielen rijker."

Doodslag op één of drie personen?

Of de verdachte zal worden aangeklaagd voor doodslag op alleen zijn vriendin of op zijn vriendin en de twee ongeboren kinderen, is op dit moment moeilijk te zeggen. Dat hangt af van de lengte van de zwangerschap van het slachtoffer. 
Het Openbaar Ministerie wil de zwangerschap dus niet bevestigen, maar een woordvoerster wil in het algemeen wel uitleggen wat er gebeurt met een verdachte die een zwangere vrouw om het leven brengt.
"Dat verschilt per zaak", aldus de woordvoerster. "Het hangt ook af van de levensvatbaarheid van het ongeboren kind. De rechtbank buigt zich daar over." Of de verdachte zal worden vervolgd voor doodslag op drie personen zal dus pas later blijken. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.