nieuws

Bestuur Gewest Overijssel opgestapt vanwege gebrek aan vertrouwen schaatsverenigingen

Het voltallige bestuur van het Gewest Overijssel van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB) is opgestapt. Het bestuur laat het Gewest achter met een schuld van 150.000 euro bij de IJsbaan Twente in Enschede.
Schaatsverenigingen kregen van de ijsbaan te horen dat ze door de hoge schuld minder schaatsuren kregen. Het was in hun ogen het zoveelste financiële probleem binnen het Gewest, zo laat een aantal weten. De schaatsverenigingen, die contributie aan het Gewest betalen, hadden te weinig vertrouwen in het beleid van het bestuur. Voor het bestuur reden om vorige week op te stappen.
Volgens oud-voorzitter Oosterhuis van het Gewest zijn de problemen ontstaan doordat de subsidie van de schaatsbond verviel. Er was te weinig geld om dat direct op te vangen. "Daardoor hadden wij wat meer tijd nodig om die betalingsachterstand weg te werken maar dat is in september opgelost." Dat is een maand voor de start van het nieuwe seizoen.
Oosterhuis: "Ik heb geprobeerd dingen op te lossen. De contributie verhoogd om toch geld binnen te krijgen. Moet je kijken hoe druk het dan ineens is op de eerstvolgende vergadering; iedereen heeft dan een mening. Ik denk niet dat een bestuurswisseling dan de oplossing is."

Onbekende bankrekeningen

De oud-voorzitter zag zelf ook dat niet alles vlekkeloos ging: "Voorbeeld: toen ik aangesteld werd als voorzitter, hadden wij vijftien bankrekeningen. En we wisten van sommige bankrekeningen niet eens wat daarmee gebeurde. Als bestuur hebben we ons uiterste best gedaan om alles financieel te regelen. Dat is wat mij betreft allemaal goed gelukt; het bestuur treft geen blaam."

Schaatsen geen prioriteit op ijsbaan

IJsbaan Twente ziet zich genoodzaakt om andere activiteiten voorrang te geven boven schaatsverenigingen om zo toch geld binnen te krijgen. Daardoor zouden er minder uren beschikbaar zijn voor clubs om hun leden te laten schaatsen.
Oosterhuis: "Dat is goedkoper voor de organisatie, je maakt de groepen groter en kan je het probleem oplossen. We hebben helemaal niet zoveel schaatsuren nodig op de IJsbaan."
Het Gewest Overijssel van de schaatsbond werkt nu aan de vorming van een nieuw bestuur. Die moet zich buigen over het wegwerken van de schuld bij de IJsbaan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.