nieuws

Sheltersuits overrompeld: niet 600 maar 1600 slaapzakken na Zwarte Cross

"Dit is goud! Oh, wat prachtig!" Blijdschap bij de mensen achter het idealistische Sheltersuits in Enschede.
Zij waren vanmorgen op het terrein van de Zwarte Cross om daar na het festival 500 gebruikte slaapzakken op te halen. Tijdens het verzamelen daarvan belde een kampeerwinkel uit Winterswijk met de boodschap dat er daar ook nog 1000 lagen die ze konden ophalen.  
Sheltersuits gebruikt de slaapzakken om er gratis jassen met een afritsbare slaapzak van te maken, die door instellingen op straat aan daklozen worden uitgedeeld.

100+500+1000

De initiatiefnemers stonden afgelopen weekend zelf met een tentje op de camping van de Zwarte Cross om aandacht te vragen voor hun initiatief. Dat leverde al 100 slaapzakken op.
De Zwarte Cross deed daar nog 500 slaapzakken bij uit de tenten op terrein 'Grasnapolsky' die ingericht en al werden verhuurd. Het zou duurder zijn om de gebruikte slaapzakken te wassen dan voor volgende festivals nieuwe te kopen. "Zo krijgen de zakken een mooi tweede leven."
De kampeerwinkel uit Winterswijk was even enthousiast en had van eerdere festivals nog 1000 gebruikte slaapzakken liggen die niet meer verkocht kunnen worden. De 1600 slaapzakken kunnen worden vernaaid tot 1600 sheltersuits. De Enschedeërs beginnen daar vanmiddag al mee. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.