nieuws

Man uit Enschede veroordeeld voor neersteken buurman

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
Een 43-jarige man uit Enschede is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk, omdat hij zijn buurman neerstak bij een ruzie. Dat gebeurde op 13 februari op de galerij van een flat aan Benninkburg.
De buurmannen hadden voorafgaand aan de steekpartij samen zitten drinken. De 43-jarige begon zich tijdens het bezoek te ergeren aan zijn buurman, die maar bleef doorzeuren over een schildersklus waarvoor hij te weinig geld had gekregen.
Toen hij naar zijn eigen woning ging, liet de buurman hem niet met rust vertelde, de 43-jarige man twee weken geleden in de rechtbank. Hij kon zijn opgekropte woede niet langer in bedwang houden en greep een mes uit zijn keuken. Vervolgens stak hij de buurman neer. Die raakte daarbij zwaar gewond. De man kon ternauwernood gered worden door een arts die snel ter plekke was.
De 43-jarige Enschedeër moet zich na zijn gevangenisstraf laten behandelen voor zijn alcoholverslaving. De rechtbank heeft het slachtoffer een schadevergoeding van 4085 euro toegekend.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.