nieuws

Stadsstrand Zwolle klaar; Zwollenaren kunnen met blote voetjes in het zand

Het Stadsstrand van Zwolle is klaar. Het zand is gestort, de zitzakken liggen klaar en de toilet unit is geplaatst. Vrijdag is de officiële opening van het zogenoemde pop-up strand langs de Pannekoekendijk.
Een strand, of zoals de initiatiefnemers zeggen 't Stränd, heeft een magnifiek uitzicht op de prachtige gracht, de Peperbus en de schitterende binnenstad van Zwolle. 
Volgens initiatiefneemster Fleur Zuidhoek een absolute aanwinst voor de stad. "In aanloop naar de realisatie van het strand hebben we via Facebook en Twitter meer dan duizend positieve reacties gehad. Ook de Zwolse horeca ondernemers zijn enthousiast en werken mee."
In navolging van steden als Enschede en Deventer, die ook experimenteren met de aanleg van een stadsstrand vlakbij de binnenstad, zal het Zwolse strand zeker voor vertier en plezier vlakbij de binnenstad gaan zorgen. "Bij deze zomerse temperatuur verwachten we vrijdag bij de officiële opening veel publiek", aldus Zuidhoek.
Het gaat om een pilot. In eerste instantie is het Zwolse stadsstrand de gehele maand augustus in de weekeinden geopend. De gemeente is blij met het initiatief. Het is één van de vele mogelijkheden om meer reuring rond de Zwolse stadsgracht te creëren. Voor dergelijke initiatieven, die het toerisme op en langs de Zwolse waterkant versterken, verleent de gemeente momenteel snel een tijdelijke vergunning. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.