nieuws

Tzorg uit Uden neemt medewerkers en cliënten failliete thuiszorgorganisatie Solace over

In het overnamebod is aandacht voor voortzetting van zorg
In het overnamebod is aandacht voor voortzetting van zorg © ANP / Roos Koole
Zorgaanbieder Tzorg neemt alle cliënten en alle aan hen verbonden medewerkers over van de failliete thuiszorgorganisatie Solace uit Rijssen over. Dat is de curator overeengekomen met Tzorg.
Een van de uitgangspunten daarbij is dat alle cliënten hun eigen verzorgende behouden. De Twentse gemeenten waar Solace cliënten had zijn vanmiddag ingelicht en hebben hun medewerking toegezegd aan een soepele overgang van Solace naar Tzorg, dat volgens de curator het beste bod heeft gedaan.
In dat voorstel is gekeken naar voortzetting van zorg, de overname van klanten en de arbeidsvoorwaarden van de thuishulpen.
Thuishulpen van Solace eisen dat ze er bij een overname niet op achteruit gaan, maar dat kan de curator niet toezeggen. Een aantal medewerkers zal niet dezelfde arbeidsvoorwaarden en hetzelfde loon krijgen. 

Overname kan snel gaan

De rechter-commissaris heeft toestemming gegeven voor de overname, evenals de gemeenten.
De gemeenten hebben verzocht de overgang per 15 augustus te laten plaatsvinden. Alle cliënten krijgen zo snel mogelijk bericht via de eigen gemeente over wat deze overname voor hen persoonlijk betekent.

Bijeenkomst

De thuishulpen van Solace worden morgenochtend bijgepraat over de overnameplannen. Aansluitend is er een FNV-bijeenkomst.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.