nieuws

Paardrijden op de manage: Mooi Overijssel is in Balkbrug

In het idyllische Reestdal, boven Balkbrug, ligt Klein Oever. Dit familiebedrijf met onder andere een manage en een partycentrum is vandaag het decor van Mooi Overijssel on Tour.
Zo'n vijftig jaar geleden was Klein Oever nog een melkveebedrijf, gelegen tussen de weilanden. De boerderij is nog steeds zichtbaar, maar behalve pony's en paarden zijn er geen dieren meer te vinden. Er worden ponykampen gehouden bij de manage en de accommodatie wordt gebruikt voor bruiloften, vergaderingen en themafeesten. 

Live uitzending

Vanaf deze locatie wordt live uitgezonden op radio en TV Oost. Op radio Oost hoort u overdag regelmatig updates uit Balkbrug en omgeving en van 17.20 uur tot 18.00 uur is er een liveshow op TV Oost.
In de TV-show worden gesprekken gevoerd met betrokkenen en worden reportages over activiteiten in de omgeving uitgezonden. Verslaggever Jauke Boerdam neemt een kijkje bij het Heuveltjes Bosbad, dat vorig jaar werd uitgeroepen tot het mooiste buitenbad van Nederland. En Dick Vogelzang, voorzitter van de Trekkerslep Balkbrug komt langs om alles te vertellen over het evenement dat gehouden wordt op zaterdag 13 augustus.

Volg en win op social media

De belevenissen van onze ploeg zijn dagelijks ook te volgen via social media. Mooi Overijssel plaatst updates op Twitter, Instagram en heeft ook een eigen Facebookpagina.
U kunt op Facebook overigens ook meedoen met onze prijsvraag: weet u wat de naam is van de aangegeven straat? Bekijk de 360 graden video op Facebook en maak kans op een plekje aan onze tafel tijdens de RTV Oost Barbecue op 26 augustus. En natuurlijk mag je dan iemand meenemen!

Videoplatform op site en apps

Een belangrijk onderdeel van Mooi Overijssel is het bijbehorende videoplatform in de vorm van een website en app. Mooi Overijssel is gevuld met historisch materiaal uit de archieven van RTV Oost, actuele videoreportages en materiaal van Youtube en Vimeo. Het videomateriaal heeft niet zozeer een nieuwswaarde, maar laat in beeld zien hoe mooi Overijssel is.

Terugkijken?

Wilt u de reportages van vandaag terugkijken? De losse clips worden na de uitzending bij dit artikel geplaatst, maar u kunt ook de volledige uitzending terugkijken óf een blik werpen op de website van Mooi Overijssel. Daar komen, naast al het historische materiaal, ook clips die vandaag zijn opgenomen te staan.

Agenda

Mooi Overijssel doet deze zomer tientallen plekken aan. Wilt u weten wanneer we waar staan? Bekijk dan onze agenda!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.