nieuws

Schietpartij in centrum van Enschede; geen gewonden, twee Enschedeërs aangehouden (UPDATE)

In het centrum van Enschede heeft vanavond op straat een schietpartij plaatsgevonden. Niemand is gewond geraakt, er zijn twee mannen aangehouden.
De schietpartij vond rond 18.45 uur plaats in de Van Lochemstraat. Getuigen gaven duidelijke signalementen van de mannen die daarbij betrokken zouden zijn.
Eén van de mannen zou zijn weggereden op een witte scooter. Agenten die op weg waren naar het incident zagen op de Haaksbergerstraat een man op een witte scooter rijden die aan het opgegeven signalement voldeed. De man, een 26-jarige Amsterdammer, kon op de Emmastraat worden aangehouden.

Tweede verdachte

Nader onderzoek leidde naar de identiteit van een tweede verdachte. Hij, een 24-jarige man uit Enschede, kon in de loop van de avond op de Maanstraat worden aangehouden.
Beide verdachten zijn ingesloten. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en wat de achtergrond is van het schietincident.

Veiligheidsrisicogebied

De straat ligt in het gebied dat door de gemeente is aangewezen als veiligheidsrisicogebied vanwege overlast van hangjongeren, junks en drugsdealers. Daarnaast is er een samenscholingsverbod en zijn er gebiedsverboden opgelegd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.