nieuws

Overvaller snackbar Enschede reed op gestolen scooter, wie herkent de man?

Onder de Loep
Onder de Loep
De man die op zondag 24 juli cafetaria De Snackhoek aan de Poolmansweg in Enschede heeft overvallen, maakte gebruik van een gestolen scooter. Dat heeft de politie in Onder de Loep bekendgemaakt.Â
Er zijn beelden van de overval en even daarvoor. De dader is eerst gefilmd toen hij over de Bruggertstraat naar de snackbar reed. Hij reed op een scooter die zaterdagavond 23 juli is gestolen aan de Espoortstaat in Enschede.

Op zijn gemakje

Rond 16.45 uur komt hij zondagmiddag bij de snackbar aangereden. Op zijn gemak zet hij de gestolen scooter neer bij de ingang van de cafetaria, doet zijn capuchon op, pakt het vuurwapen van achter zijn broeksband en dan gaat hij naar binnen.
In de snackbar zijn dan een klant en een medewerkster. Beiden worden bedreigd en de overvaller laat geld in een tas doen en gaat er dan op de scooter vandoor over de Poolmansweg in de richting van de Elferinksweg.

Signalement overvaller

Het valt op dat de man heel relaxt te werk gaat. Hij wordt tussen de 18 en 20 jaar oud geschat. Hij is ongeveer 1.85 meter lang. Hij droeg zondag een grijze sweater met korte mouwen en een capuchon. Verder had hij een groene broek aan en witte hoge sportschoenen en droeg hij een donker petje met een lichtkleurig logo op de voorkant.

Scooter

De gestolen scooter is wit, een zogenoemd retro model, met o.m. chromen voor- en achterlampen.
Wie herkent de overvaller? Wie heeft hem zondagmiddag 24 juli rond 16.45 uur zien wegrijden over de Poolmansweg en wie weet waarheen hij daarna reed? Wie weet meer over de diefstal van de scooter op zaterdagavond 23 juli aan de Espoortstraat? Wie weet waar de scooter nu staat?
Deel uw informatie met de politie en help deze overvaller op te sporen! Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000. Anoniem en digitaal tippen bij Meld Misdaad Anoniem kan hier. 
Update 30 augustus: er is een verdachte voor deze overval aangehouden. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.