nieuws

Zorgboerderij uit Lettele krijgt onvoldoende van inspectie

Stockfoto
Stockfoto
De kwaliteit van de jeugdhulp bij zorgboerderij MenTraining Salland in Lettele is onvoldoende. Dat oordelen de Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
MenTraining is een leer- en zorgboerderij voor jongeren van 6 tot 25 jaar met gedragsstoornissen en/of psychische problemen. Volgens de inspectie schort er echter wat aan de veiligheid. Het gaat dan om de medicatieveiligheid en de veiligheid in het algemeen. 
Op slechts vier van de elf getoetste criteria scoort de zorgboerderij uit Lettele een voldoende. 

Snel verbeteren

MenTraining moet van de inspectie snel verbeteren. De eerste deadline is 2 augustus, dan moet met name de veiligheid aangepakt zijn. Zo moeten medicijnen altijd uitgedeeld worden door een geschoold iemand. 
Daarnaast moet de zorgboerderij ook een aantal andere zaken aanpakken. Dat moet uiterlijk 19 oktober verbeterd zijn. 
Mede-eigenaar Carolien Schoneveld van MenTraining Salland is geschrokken van de negatieve rapportage van de inspectie. "Je verwacht het niet, je doet je best om goede zorg te leveren. Maar we zijn druk bezig om verbeteringen aan te brengen." 

Drie zorgboerderijen onderzocht

De inspectie nam een kijkje bij MenTraining dat er signalen over waren binnengekomen vanuit de gemeente. Ook twee andere zorgboerderijen werden onderzocht, het gaat om de zorgboerderij De Verborgen Kracht (ook uit Lettele) en Eben-Haëzer uit Zuid-Holland. 
Bij die laatste twee bleek de kwaliteit wel in orde, meldt de inspectie

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.