nieuws

Curator Daniels: reactie FNV op overnamevoorstel Solace onverstandig

TZorg uit Uden wil Solace overnemen
TZorg uit Uden wil Solace overnemen © ANP / Roos Koole
Curator Jacques Daniels noemt de reactie van FNV op het overnamevoorstel voor Solace "onverstandig". Solace wordt mogelijk overgenomen door TZorg, volgens FNV "de aasgier onder de zorgaanbieders". "De vakbond verwisselt politiek met realiteit en riskeert dat men het personeel de WW injaagt", reageert Daniels op zijn beurt.
De curator van Solace uit Rijssen presenteerde gisteren een overnamevoorstel. "We hebben gekeken naar behoud van de bestaande contracten en naar de voorwaarden voor het personeel. TZorg uit Uden kwam hierbij als beste kandidaat uit de bus."
Vakbondsbestuurder Wim van der Hoorn is niet te spreken over het Brabantse TZorg. Het bedrijf wil de thuishulpen en cliënten overnemen, maar betaalt niet hetzelfde salaris als Solace deed.

Onderzoek naar fouten

Na het faillissement sprak Van der Hoorn zijn zorgen uit over de gang van zaken bij het Rijssense zorgbedrijf. Hij eist een grondig onderzoek.
Volgens curator Daniels is zo'n onderzoek standaardprocedure na een faillissement. "Wij kijken nu eerst naar een overname, die moet 15 augustus afgerond zijn. Want aan de contracten ontbreekt niets en ook met de werknemers is niks mis. Pas daarna starten we met het onderzoek naar Solace, het faillissement en eventuele fouten."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.