nieuws

Rondje op terras opnieuw iets duurder, Enschede en Zwolle blijven relatief goedkoop

Een rondje geven op een terras in Enschede of Zwolle is opnieuw iets duurder geworden. Maar de terrassen in deze steden blijven relatief goedkoop vergeleken bij de rest van Nederland, blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek.Â
Voor het terrasonderzoek werd in 21 steden een rondje besteld op het terras. Zwolle blijkt na Breda en Almere het goedkoopst te zijn. Enschede zit meer in de middenmoot en wordt omringd door steden als Maastricht en Eindhoven. 
Zwolle en Enschede zijn de enige Overijsselse steden die zijn meegenomen in het onderzoek.

Amsterdam op 1

Amsterdam is net als vorig jaar de duurste stad voor een rondje op het terras. Twee koffie, twee frisjes, twee biertjes en twee glazen rosé kosten daar 23,60 euro. 
Amsterdam wordt in de ranglijst gevolgd door andere steden met hoge vastgoed- en huurprijzen: Haarlem, Den Haag, 's-Hertogenbosch en Groningen zijn de andere steden in de top vijf. 

Prijzen stegen licht in Overijssel

Gemiddeld steeg de prijs van een rondje met 2,4 procent. Zwolle en Enschede blijven daar verder onder. In de Twentse stad werd een rondje 1,2 procent duurder, in Zwolle slechts 0,6 procent. Grootste stijger is  Groningen: daar werd een rondje 3,7 procent duurder.
Horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners bekeek voor het terrasonderzoek ook de terraskoopkracht: de terrasprijzen afgezet tegen het gemiddeld besteedbare inkomen. Groningen blijkt de laagste terraskoopkracht te hebben van Nederland. 

Overzicht

Goedkoopste en duurste steden voor een rondje op het terras: 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.