nieuws

Natuurstichtingen willen AirForce Festival op Vliegbasis Twenthe tegenhouden

Landschap Overijssel en de Stichting Lonnekerberg verzetten zich tegen het AirForce Festival dat volgend weekend op het terrein van de voormalige vliegbasis in Enschede wordt gehouden. De natuurstichtingen hebben een kort geding aangespannen.Â
Volgens de Stichting Lonnekerberg, die natuur en landschap in de omgeving van de Vliegbasis wil beschermen, is het festival schadelijk voor de flora en fauna.
Advocaat van beide natuurstichtingen, Isandra Dunhof-Lampe, reageert: "Het festival heeft natuurlijk een mega-uitstraling door de hoeveelheid licht en geluid. Er wordt hardcore muziek gedraaid, special effects getoond en vuurwerk afgestoken."

Bijzondere vleermuizen

"Landschap Overijssel en de Stichting Lonnekerberg zijn van mening dat er geen rekening is gehouden met de unieke diersoorten die op de Lonnekerberg zijn aangetroffen, waaronder elf bijzondere vleermuizen", zegt Dunhof-Lampe.
"Deze vleermuizen zijn zwaar beschermd en zijn gevoelig voor geluid. Dat een hardcore festival negatieve effecten heeft op de aanwezigheid van deze dieren, is natuurlijk zonde."

Brandbrief

Al eerder stuurde de Stichting Lonnekerberg een brandbrief aan het college van B en W van de gemeente Enschede. Daarin schreef zij: "De vergunningaanvraag en de trailer beloven weinig goeds. Wij houden ons hart vast voor de fauna op de Lonnekerberg en in de nieuwe natuur."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.