nieuws

Jans kiest voor Van der Hart onder de lat bij PEC Zwolle

Mickey van der Hart
Mickey van der Hart
Mickey van der Hart is het komende seizoen de eerste doelman bij PEC Zwolle. Hij krijgt van trainer Ron Jans de voorkeur boven Kevin Begois.
De keuze was op basis van de oefenwedstrijden niet eenvoudig, stelt Jans: "Geen van beide keepers heeft de slag gewonnen. Ze hebben het beiden eigenlijk even goed gedaan. Maar soms moet je een beetje geluk hebben: Kevin Begois viel in de wedstrijd tegen Southampton uit met een lichte blessure. En fitheid is ook een argument."
Begois, die aan zijn vierde seizoen bij PEC Zwolle begint, was de laatste jaren blessuregevoelig. Vorig seizoen startte de 34-jarige Belg als eerste doelman, maar Begois raakte geblesseerd en daarna kreeg Mickey van der Hart de voorkeur. In de laatste wedstrijden van het seizoen keepte Begois wel weer enkele wedstrijden, omdat toen Van der Hart met een kwetsuur kampte.

In de eerste competitiewedstrijd tegen NEC volgende week vrijdag is Mickey van der Hart dus weer - letterlijk en figuurlijk - de nummer één. Hij keept morgen ook in de laatste oefenwedstrijd van deze voorbereiding, tegen het Turkse Genclerbirligi.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.