nieuws

OverUIT: uit-tips voor 30 en 31 juli

Zondag is de Kasteeldag in Diepenheim
Zondag is de Kasteeldag in Diepenheim
De bouwvak wordt in Overijssel steevast ingeluid met feesten en activiteiten, zoals het Strandbal Festival in Bornebroek en de Landbouwdag in Hardenberg. Zeven uit-tips van OverUIT voor dit weekeinde.Â

Fancy Fair Feesten

In Deurningen wordt de start van de bouwvak gevierd met de Fancy Fair Feesten. Het programma begint vrijdag 29 juli met Gipfel Power: de tent staat vol met Duitse biertafels en er wordt schlagermuziek gedraaid. Zaterdag worden de Knock Out Games gehouden. Klik hier voor alle activiteiten. 

Trekkers op de markt

Machines, trekkers en agrarische producten: de markt in Hardenberg staat zaterdag 30 juli in het teken van de Landbouwdag. Bezoekers rijden een rondje door de stad in een ouderwetse paardentram en kinderen kunnen zelf geitjes melken en konijnen knuffelen. 

Alle strandballen verzamelen
Een wit strand is de dansvloer van de zesde editie het Strandbal Festival, 30 juli bij de rotonde in Bornebroek. De dj's Brenny Aztech, Bram Weys, Dirty Berry, East & Young, Luuk van Dijk, Vin Postéga en MC Sherlock komen optreden. Het feest begint om 13.00 uur. 

Aan tafel

Foodtrucks in alle vormen en maten rijden vrijdag 29 juli naar De Voormars in Ommen. Tot en met zondag vindt daar het Foodfestival plaats. “Geuren, smaken en muziek vliegen je drie dagen lang om de oren”, belooft de organisatie. Aanvang vrijdag: 15.00 uur, zaterdag en zondag: 13.00 uur.

Muziek op de gondel

Varende muziekkorpsen en versierde gondels, zaterdagavond komen ze voorbij op de Dwarsgracht in Giethoorn. Na afloop van Gondelvaart Dwarsgracht speelt coverband Twilight Hollandse hits in de feesttent.

Middeleeuwen in Diepenheim

Een riddertoernooi, oude ambachten, muziek, goochelaars, kinderspelen én een valkenier. De organisatie van de Kasteeldag in Diepenheim heeft voor zondag 31 juli een gevarieerd programma samengesteld. Ridders strijden, te voet of te paard, tegen elkaar en kinderen doen mee aan spelletjes als hoefijzerwerpen. 

WK Hangmat Hangen

In Dedemsvaart start maandag 1 augustus Dedemsvaria. Het is de hele week feest in het dorp. Met optredens van Jetset en The Bottleneck Rockers, kermis, een agrarische dag en het WK Hangmat Hangen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.