nieuws

Ondernemingsraden regionale omroepen eisen duidelijkheid van bestuurders

Pand van RTV Oost in Hengelo
Pand van RTV Oost in Hengelo
Er dreigen meer banen te verdwijnen bij de dertien regionale omroepen dan nodig is, omdat de bestuurders van de omroepen slecht samenwerken. Dat vrezen de gezamenlijke ondernemingsraden. In een brandbrief uiten zij hun zorgen over de gang van zaken rondom de aankomende bezuinigingen.
De regionale omroepen moeten komend jaar 8,5 miljoen euro bezuinigen en de jaren daarna 17 miljoen euro.
Het Rijk wil dat de regionale omroepen efficiënter worden en meer samenwerken met de landelijke en regionale omroep. Volgens het Rijk heeft de bezuiniging 'minimaal effect op het regionaal media-aanbod'.

Meer banen verdwijnen

"Het is onacceptabel dat door gedraal in het bestuur er straks meer mensen ontslagen moeten worden en wij eerst per omroep of cluster reorganiseren en daarna ook nog eens landelijk", schrijven de ondernemingsraden in de brandbrief.

Gevolgen RTV Oost onduidelijk

De gevolgen in de provincie Overijssel zijn volgens de ondernemingsraad van RTV Oost onduidelijk. "Omdat er al een bezuinigingsslag is gemaakt, vooruitlopend op de aangekondigde bezuinigingen, zal dit extra hard aankomen."

Brandbrief

De ondernemingsraden schrijven in de brandbrief dat er de indruk is ontstaan dat de Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking "een onderling verdeeld, machteloos orgaan is zonder daadkracht". "Er is geen eensgezindheid en onvoldoende onderling vertrouwen."
In de brandbrief stellen de ondernemingsraden de bestuurders een deadline. Uiterlijk 15 augustus willen zij een inhoudelijke reactie op de brief, voorzien van alle handtekeningen van de dertien bestuurders.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.