nieuws

Europol zou voor moord veroordeelde Ata uit Steenwijk hebben opgepakt

Ata
Ata
De 32-jarige Cumali Ata uit Steenwijk, die wordt gezocht voor de moord in 2004 op een 18-jarig nichtje in Enschede, is na twaalf jaar later alsnog gearresteerd. Dat zou Europol hebben bevestigd tegenover de Volkskrant. Waar hij is opgepakt, is niet bekend.
Er was een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd. Sinds begin dit jaar stond Ata op een Europol-lijst met de 45 'most wanted' criminelen van Europa. Ata vermoordde zijn nichtje Denise op 18 juni 2004 in het Dish hotel in Enschede en vluchtte vervolgens naar Turkije.
Hij woonde destijds in zijn ouderlijk huis in Steenwijk en werkte als stratenmaker toen hij een relatie kreeg met het slachtoffer, dat in Duitsland woonde. Probleem was echter dat Denise al getrouwd was. Daar was Ata niet blij mee. Op 18 juni 2004 spraken ze af in Enschede. Denise en Cumali boekten een hotel om er samen de nacht door te brengen. Halverwege de avond verliet de Steenwijker alleen het hotel.

Werkster van hotel ontdekte de moord

Een werkster ontdekte de volgende middag het dode lichaam van Denise tussen de lakens. Ze was gewurgd, constateerde een lijkschouwer.
In de achttien uur tussen zijn vertrek uit het hotel en de ontdekking van het levenloze lichaam van Denise zag Ata kans om Nederland te verlaten. Hij vertrok naar Turkije. De Steenwijker is bij verstek veroordeeld tot elf jaar cel voor de moord op zijn nichtje.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.