nieuws

VVD Zwolle hekelt onduidelijk opvangbeleid COA

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers moet van de VVD in Zwolle snel duidelijkheid geven over de mogelijke komst van 600 vluchtelingen naar de stad. De plannen voor de opvanglocatie zijn, net als elders in het land, tijdelijk stilgelegd omdat er minder vluchtelingen naar ons land komen.
Als de plannen onduidelijk blijven is raadslid Thom van Campen, van de lokale VVD fractie bang dat het draagvlak voor de opvanglocatie verdwijnt. "De inwoners van Zwolle en lokale politici zitten met veel vragen. Wij zijn van mening dat het COA het aan ons verplicht is om die vragen ook te beantwoorden."

Het COA moet duidelijk communiceren

"Als de instroom van vluchtelingen inderdaad zoveel is afgenomen, dan moet de organisatie een duidelijke beslissing durven nemen en achter sommige plannen ook een punt zetten," aldus van Campen die zich ergert aan het onduidelijke beleid.

Schriftelijke vragen aan staatssecretaris Dijkhoff

De lokale VVD fractie heeft het college van burgemeester en wethouders van Zwolle opdracht gegeven om bij het COA aan de bel te trekken. Ook wil de Tweede Kamerfractie schriftelijke vragen stellen aan staatssecretaris Dijkhoff als dat nodig is. De fractie wil op korte termijn duidelijkheid. 
In september zitten de Overijsselse gemeenten, die in beeld zijn voor grootschalige opvang van vluchtelingen, samen met het COA en de provincie om tafel om het nut en de noodzaak van de geplande opvanglocaties in Overijssel opnieuw te bekijken. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.