nieuws

Europol nog steeds op zoek naar zware criminelen Ata en Aksema uit Overijssel

Cumal Ata en Hasèn Aksema
Cumal Ata en Hasèn Aksema © Europe's Most Wanted
Europol is nog steeds op zoek naar Cumal Ata uit Steenwijk en Hasèn Aksema uit Goor. De twee mannen worden gezocht voor moord, maar staan sinds kort niet meer op de lijst met meest gezochte criminelen van Europol.
Volgens een woordvoerster van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie is de lijst ververst en zijn de namen van Ata en Aksema daarom van de lijst af. "We zijn nog steeds naar ze op zoek. Andere personen hebben op dit moment een hogere prioriteit voor een plek op de lijst."

Nog steeds prioriteit

Daaruit concluderen dat de zoektocht naar Ata en Aksema nu een lager prioriteit heeft, is niet juist. "Er kunnen maar een bepaald aantal personen op die lijst. We blijven naar ze op zoek. Er wordt niet minder op ingezet. Dat de namen van de lijst zijn verdwenen betekent niet dat ze zijn aangehouden." 
Cumal Ata uit Steenwijk werd veroordeeld tot elf jaar cel voor de moord op zijn nichtje. Het meisje werd in 2004 dood gevonden in het Dish Hotel in Enschede. Ze was gewurgd. 
Hasèn Aksema bracht twaalf jaar geleden in Goor op gruwelijke wijze zijn ex-vrouw om en ontvoerde hun toentertijd drie-jarige dochtertje Isra met valse papieren naar Libië.

Terug op de lijst?

Volgens de woordvoerster van het landelijk parket is het mogelijk dat in de toekomst de namen van beide mannen weer op de lijst staan.
Het landelijk parket hoopt dat justitie in Turkije de straf van Ata overneemt als de man wordt opgespoord en aangehouden. "Ata zou dan zijn straf in Turkije kunnen uitzitten", aldus de woordvoerster."  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.