nieuws

Vakantie van gezin uit Borne in het water door rondslingerende injectienaald

De spuit die voor al het ongemak van het kind zorgde
De spuit die voor al het ongemak van het kind zorgde
Een rondslingerende injectienaald heeft een streep gezet door de vakantie van een gezin in Borne. Een kind van het gezin heeft zich in de wijk Bornsche Maten geprikt aan een injectienaald die in de bosjes lag.
Het kind is onmiddellijk behandeld tegen mogelijke ziektes als Hepatitis B, C en HIV. Ook krijgt het medicijnen. Het hele behandeltraject duurt een half jaar, maar de eerste dagen staat het kind onder strenge controle van een arts. Het gezin zou deze week op vakantie gaan maar moet daar nu noodgedwongen vanaf zien. 

"Erg geschrokken"

"Maar dat is nu even niet meer belangrijk voor het gezin", vertelt Ralf ter Haar van de Wijkraad Bornsche Maten die met de ouders heeft gesproken. "Ze zijn erg geschrokken, het is dom dat iemand zo'n spuit zomaar laat slingeren."
De familie wil zelf niet reageren op het voorval. Ter Haar: "Ze hebben wel wat anders aan hun hoofd." De wijkraad laat weten dat de kans op besmetting minimaal is en dat er geen reden is voor buurtbewoners om bezorgd te raken.

Junk of patiënt

Hoe die naald daar terecht is gekomen is niet bekend, ook is onduidelijk is of het afkomstig is van een junk. De wijkraad ziet de aanwezigheid van de injectienaald voorlopig als een incident en ziet geen reden om aan de bel te trekken.  
Wel roept de wijkraad mensen op zich te melden als ze meer weten over het voorval.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.