nieuws

Deventer noodopvang in pand Auping voorlopig dicht, maar blijft beschikbaar

Auping-pand werd december vorig jaar klaargemaakt voor vluchtelingen
Auping-pand werd december vorig jaar klaargemaakt voor vluchtelingen
De noodopvang voor vluchtelingen in het voormalige Auping-pand in Deventer sluit vandaag de deuren. De locatie wordt wel achter de hand gehouden voor als er in de nabije toekomst toch weer vraag naar noodopvang in de regio is.Â
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gaf onlangs al aan dat er momenteel minder vluchtelingen ons land in komen. Het COA sluit daarom noodopvanglocaties en gaat nieuwbouwplannen voor azc's opnieuw bekijken. 
Bij de Deventer noodopvang is in principe plek voor 250 vluchtelingen. Door het dalende aantal vluchtelingen verbleef er de laatste dagen nog slechts een handjevol mensen in de oude productiehal. Inmiddels is ook de laatste vluchteling vertrokken uit de ruimte. 

Pand voorlopig achter de hand

Het pand van Auping was in principe tot kerst beschikbaar, met de optie op een jaar verlenging. In september bepaalt het COA in overleg met gemeenten en provincies hoeveel opvangcapaciteit nodig is.
Mocht dan besloten worden dat de opvang bij Auping toch weer nodig is, dan zullen de burgemeester en wethouders zich daar opnieuw over moeten buigen voordat een akkoord gegeven worden. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.