nieuws

Duitse politie zoekt lichaam van mogelijk vermoorde Amsterdammer in Nordhorn

Een grote zoekactie in Nordhorn, net over de Duitse grens bij Noord-Deurningen. De politie zoekt in een huis van drie Nederlanders aan de Boerweg naar het lichaam van de vermiste Juan Antonio Alvarez uit Amsterdam. Alvarez is mogelijk door de drie omgebracht, denkt de politie.Â
De 50-jarige Alvarez wordt sinds 12 mei vermist. Hij is voor het laatst gezien in Amsterdam.

Hennepkwekerij

Volgens de politie runde de man samen met de drie verdachten een hennepkwekerij in een huis aan de Boerweg in Nordhorn. Die hennepkwekerij kwam de Duitse politie op het spoor na een tip van de Nederlandse collega's. 
Inmiddels zijn twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 48-jarige en een 22-jarige man. Een 60-jarige verdachte is nog voortvluchtig. 

Auto

De auto van Alvarez werd op 12 mei nog gezien in Nordhorn. Een parkeerwacht maakte een foto van de wagen omdat die verkeerd geparkeerd stond.
Twee dagen later vond de Nederlandse politie de auto terug in Amsterdam. De portemonnee in telefoon van Alvarez werden in de omgeving van de auto gevonden. Alvarez zelf bleef spoorloos. 

Huiszoekingsbevel

Zowel de Duitse als de Nederlandse politie vermoeden dat Alvarez slachtoffer is geworden van een misdrijf. "We hebben sterk het vermoeden dat de drie Nederlanders iets te maken hebben met zijn verdwijning", aldus een woordvoerder van de Duitse politie. 
Daarom is een huiszoekingsbevel gegeven voor de woning in Nordhorn. Zowel agenten uit Duitsland als de Nederlandse collega's zijn daarbij aanwezig. Ook het Nederlands Forensisch Instituut is bij de doorzoeking. Met onder meer honden wordt het terrein doorzocht. 
Het gaat om een vier hectare groot terrein met een hoofdgebouw en schuren. De politie zegt vooral te letten op recente bouwactiviteiten of graafwerkzaamheden, waaronder een vers gegraven gat vol water. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.