nieuws

Ria Nijhof uit Enter viert een feestje na haar honderdste chemokuur

Haar arts noemt haar een medisch wonder. Ria Nijhof uit Enter kreeg tien jaar geleden te horen dat ze borstkanker had, met uitzaaiingen naar lever en lymfeklier. Vandaag onderging ze de honderdste chemokuur.
"Ze is een ras-optimist", vertelt zus Jenny Manrho, die samen met haar moeder, haar broer, vier zussen, kleinkinderen en vrienden voor de hoofdingang van het ziekenhuis stond te wachten tot Ria naar buiten zou komen. Met een spandoek, ballonnen en roze en rode boa's. "Ik weet niet of ik dat zo lang volgehouden zou hebben."

Volledig verrast

Het gezelschap had zich ruim op tijd verzameld voor de ingang van het ziekenhuis. Kort na elven kwam Ria naar buiten, samen met haar dochter. Ze was volledig verrast door de ontvangst. Die ondanks de trieste aanleiding toch een feestelijke aanblik gaf.
En zelf wil ze ook stil staan bij deze toch wel unieke gebeurtenis. Vanavond wordt feest gevierd en is iedereen die is uitgenodigd verzocht om verkleed te komen. "Natuurlijk is het zwaar geweest en is het dat nog. Maar ik wil zó graag doorleven. Ik wil niet opgeven. Al was het maar voor mijn kleinkindertjes."

Door naar de tweehonderd

De goedlachse liefhebber van feestjes gaat vanmiddag eerst een paar uur slapen om enigszins bij te komen van de honderdste kuur. En vanavond is het dus feest. "Over drie weken is dan kuur honderdéén aan de beurt. Ik ga door naar de tweehonderd", roept ze lachend, waarna ze beladen met bloemen naar huis wordt gebracht.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.