nieuws

Ruim 900 supporters met Heracles Almelo mee naar Arouca in Europa League

Heracles Almelo wordt donderdag in Portugal in de derde voorronde van de Europa League in het duel met Arouca gesteund door ruim 900 supporters. Voorzitter Jan Smit hoopt stiekem dat er duizend komen.
"Er gaat een bus die heen en terug vijftig uur onderweg is en vertrekken vliegtuigen vanuit Brussel, Amsterdam en Eindhoven", vertelt de uitgelaten voorzitter van Heracles Almelo. "Het begint er aardig op te lijken dat Porto zwart wit kleurt."

Voorzitter is niet verbaasd

Verbaasd is Smit niet dat zoveel supporters van Heracles Almelo erbij willen zijn. "Een paar jaar geleden gingen we voor de bekerfinale met 20.000 supporters naar Rotterdam."
Maar zo'n Europese trip is nog net even iets anders. Het is een eind reizen, supporters moeten er meerdere dagen vrij voor nemen en het kost bovendien ook nog eens een boel geld om je club ook over de landsgrenzen aan te moedigen. 
"Mensen willen dat niet missen. Ze willen later kunnen zeggen dat ze er bij waren. De gekte is wel losgebroken. Ik vind het geweldig, aldus de uitgelaten voorzitter die zelf ook niet kan wachten om naar Portugal af te reizen. 

Waken voor sportieve prestatie

Maar Smit waakt voor een al te ontspannen sfeer binnen de selectie, voor wie de trip naar Portugal natuurlijk een mooie reis is. "We moeten gaan voor de sportieve prestatie. We moeten er alles aan doen om verder te komen", stelt de voorzitter die zich daar overigens niet al te veel zorgen over maakt. 
"Ik had vanmorgen nog een gesprek met de spelersraad. "Je merkt het aan hoe de jongens praten over de wedstrijd. Ze zijn echt scherp."
Ruim 900 supporters zullen de club toejuichen in het gemoedelijke Estádio Municipal, waar vijfduizend bezoekers in passen. Smit rekent stiekem op 1000 Heraclieden op de tribune. "Er zijn mensen in Portugal op vakantie die hun reis aanpassen zodat ze er bij kunnen zijn. "
En de voorzitter zelf? "Ik ben er helemaal klaar voor!"
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.