nieuws

Bunkerfood en levende grasmaaiers: Mooi Overijssel is in Lonneker

De Mooi Overijssel zomertour strijkt vandaag neer in het dorpje Lonneker. Tegenover de Jacobuskerk aan het dorpsplein ligt hotel restaurant Savanije.
Op het dorpsplein komen de doorgaande wegen van Lonneker samen en beginnen diverse verharde en onverharde fiets- en wandelroutes in het omliggende gebied. Met in de naaste omgeving landgoederen en uitgestrekte natuurgebieden is Lonneker omgeven door het typisch coulisselandschap. 

Live uitzending

Vanaf deze locatie wordt live uitgezonden op radio en TV Oost. Op radio Oost hoort u overdag regelmatig updates uit Lonneker en omgeving en van 17.20 uur tot 18.00 uur is er een liveshow op TV Oost.
In de TV-show worden gesprekken gevoerd met betrokkenen en worden reportages over activiteiten in de omgeving uitgezonden. Verslaggever Esther Rikken neemt een kijkje bij schaapsherder Rick Blind, die zijn kudde met zo'n zestig schapen laat grazen op een heide vlakbij Lonneker. Ook gaan we naar het voormalige terrein van Vliegbasis Twenthe, hier liggen een stuk of tien bunkers die vroeger gebruikt werden voor de opslag van munitie. Een deel van dit bunkerpark wordt nu omgebouwd tot een biologisch en ambachtelijk bedrijvenpark met in iedere bunker een andere bedrijvigheid.

Volg en win op social media

De belevenissen van onze ploeg zijn dagelijks ook te volgen via social media. Mooi Overijssel plaatst updates op Twitter, Instagram en heeft ook een eigen Facebookpagina.
U kunt op Facebook overigens ook meedoen met onze prijsvraag: weet u wat de naam is van de aangegeven straat? Bekijk de 360 graden video op Facebook en maak kans op een plekje aan onze tafel tijdens de RTV Oost Barbecue op 26 augustus. En natuurlijk mag je dan iemand meenemen!

Videoplatform op site en apps

Een belangrijk onderdeel van Mooi Overijssel is het bijbehorende videoplatform in de vorm van een website en app. Mooi Overijssel is gevuld met historisch materiaal uit de archieven van RTV Oost, actuele videoreportages en materiaal van Youtube en Vimeo. Het videomateriaal heeft niet zozeer een nieuwswaarde, maar laat in beeld zien hoe mooi Overijssel is.

Terugkijken?

Wilt u de reportages van vandaag terugkijken? De losse clips worden na de uitzending bij dit artikel geplaatst, maar u kunt ook de volledige uitzending terugkijken óf een blik werpen op de website van Mooi Overijssel. Daar komen, naast al het historische materiaal, ook clips die vandaag zijn opgenomen te staan.

Agenda

Mooi Overijssel doet deze zomer tientallen plekken aan. Wilt u weten wanneer we waar staan? Bekijk dan onze agenda!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.