nieuws

Bestuurder Zorggroep Sint Maarten weg na onenigheid over functioneren

Uitspraak
Uitspraak
Het Scheidsgerecht Gezondheidszorg ontbindt de arbeidsovereenkomst van bestuurder Bert Kwadijk van Zorggroep Sint Maarten uit Denekamp. De in De Lutte woonachtige Kwadijk is eerder dit jaar al op non-actief gesteld na onenigheid over zijn functioneren.
Volgens de Zorggroep Sint Maarten was er verschil van inzicht ontstaan over het functioneren van Kwadijk tussen de directieraad en de raad van toezicht aan de ene kant en Kwadijk aan de andere kant. De bestuurder is op non-actief gesteld nadat de voltallige directieraad op 1 februari dit jaar het vertrouwen in hem had opgezegd.

Wachtgeldregeling

Er ontstond daarna een conflict over wachtgeld. De raad van toezicht wilde dat er rekening gehouden werd met de Wet normering topinkomens, waardoor Kwadijk minder wachtgeld zou krijgen dan in 1999 bij het tekenen van de arbeidsovereenkomst was afgesproken.
Besloten werd om een beroep te doen op het Scheidsgerecht Gezondheidszorg, een speciale adviescommissie bij conflicten tussen werkgevers en werknemers in de gezondheidszorg. Die concludeert dat Kwadijk alsnog recht heeft op een wachtgeldregeling zoals afgesproken in zijn arbeidsovereenkomst.

263.000 euro

Kwadijk heeft nog recht op een jaarsalaris van ongeveer 156.000 euro bruto. Ook heeft hij recht op een aanvulling op een eventuele WW-uitkering, waardoor het totaal bedrag aan wachtgeld kan oplopen tot 263.000 euro bruto. Kwadijk wilde ook een aanvullende schadevergoeding, maar die is door het Scheidsgerecht afgewezen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.