nieuws

'Motorclub Satudarah op zoek naar onderkomen in Enschede'

Motorclub Satudarah is in Enschede hard op zoek naar een nieuw onderkomen, waar leden clubavonden kunnen houden. Dat gevoel heeft zowel de politie als de horeca.
Sinds kort signaleren zij een verhoogde activiteit van leden van de motorclub.
In 2012 werd het clubhuis van de motorclub gesloten op last van toenmalig burgemeester Den Oudsten van Enschede. De motorclub leidde sindsdien een nomadenbestaan.

Motorclub weer zichtbaar

De laatste maanden is de motorclub weer zichtbaar in de stad. De leden zijn meestal in kleinere groepjes te zien rond de Oude Markt en in bepaalde cafés in de wijken. "Wij hebben het gevoel dat ze op zoek zijn naar een lokaal waar zij zich kunnen ophouden", laat een woordvoerder van de politie weten. 
"Doordat ze meer gesignaleerd worden, ontstaat bij ons het beeld dat ze op zoek zijn naar een plek voor een clubavonden. Maar daar hebben we geen harde bewijzen voor."
De gemeente Enschede laat weten alle motorclubs nadrukkelijk in de gaten te houden en dus ook eventuele ontwikkelingen rondom Satudarah.

Vechtpartij

Twee maanden geleden waren leden van de motorclub betrokken bij een vechtpartij in een grillhouse Camel aan de Oude Markt.
Camel is een van de locaties die met regelmaat in verband worden gebracht met Satudarah.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.