nieuws

Stickers tegen hardrijders in Zenderen helpen niet: "Meer een ludieke actie"

De Lidwinastraat kent veel hardrijders
De Lidwinastraat kent veel hardrijders
Sinds enkele maanden plakken bewoners in Zenderen stickers op de afvalcontainers om automobilisten aan te sporen niet te hard te rijden. Maar overtuigd zijn de buurtbewoners nog niet.
"We kregen de sticker door de brievenbus en daarop stond dat die op de container geplakt moest worden", zegt Jeanny Kroeze, die aan de Lidwinaweg woont. Overtuigd van het plan is ze niet: "Die container zet je 's avonds aan straat en dan legen ze de container in de ochtend. Dus op het moment dat 'ie aan straat staat is het donker en ziet niemand de sticker."

Wat is het probleem?

De Lidwinaweg is onderdeel van een doorgaande weg tussen Tubbergen en de A1. Een weg die zich leent om hard te rijden, maar de maximumsnelheid is 30 kilometer per uur. Automobilisten rijden daar volgens buurtbewoners vaak te hard. Drempels om snelheidsvermindering af te dwingen zijn jaren geleden weggehaald omdat bewoners last hadden van trillingen.

'Plaats meer borden'

Er staan enkele verkeersborden, maar niet genoeg volgens Kroeze: "Ik snap niet waarom ze gewoon niet meer borden plaatsen. Dat heeft veel meer effect dan dit soort stickers. De hele straat heeft die stickers op de containers geplakt, maar het helpt niet. Ze komen bij ons de bocht om scheuren en gaan dan met 80 kilometer per uur door de straat."
Iets verderop woont Bennie ten Thije en ook hij vindt dat de stickers nog weinig effect hebben: "Het helpt een beetje, maar mensen maken er alsnog een puinhoop van. Ik kwam er zelf pas heel laat achter dat dit een 30 km-zone is. Die kleine bordjes zie je bijna niet."

Ludieke actie

Volgens Henk Semmekrot van de Dorpsraad Zenderen zijn de stickers niet de oplossing. "Het is meer een ludieke actie. Die containers staan er maar één keer per week. We zijn al blij dat ze een rotonde hebben geplaatst, maar een ideale oplossing voor dit probleem is een rondweg om Zenderen. Maar die mogelijkheid is er helaas niet." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.