nieuws

Ouders Reshmie Oogink en Maret Grothues óók klaar voor Olympische Spelen

Maret Grothues en Reshmie Oogink
Maret Grothues en Reshmie Oogink
Soemintra Oogink en Cecile Grothues vliegen binnenkort naar Brazilië om hun dochters uit Almelo aan te moedigen op de Olympische Spelen. "Zo kom je nog eens ergens", aldus de familieleden van de Olympiërs.
Maret Grothues, de dochter van Cecile, komt in het eerste weekend al in actie in het volleybalteam. Reshmie Oogink, de dochter van Soemintra, komt pas 20 augustus in actie bij Taekwondo. "Er zijn een paar dagen dat we er samen zijn, dus dan drinken we vast een biertje in het Holland Heineken Huis."
Heks
In een reportage omschreef Reshmie zichzelf als 'heks', omdat ze twee keer net niet naar de Olympisch Spelen ging. "Ik vind 'heks' een sterk woord, want ik ga ervan uit dat ze altijd haar uiterste best heeft gedaan. Ik heb altijd het vertrouwen gehad dat ze het wél zou halen. Maar ze heeft inderdaad veel teleurstellingen moeten verwerken, en daar praat je over omdat ze ook thuis woont. Toen ze het wél haalde, waren we ook heel blij."
Maret Grothues woont al jaren niet meer thuis. Maar toch houdt de familie veel contact met de volleybalster. "Je went er aan. In het begin is dat wel lastig, maar nu is ze getrouwd en woont ze in Eindhoven. Maar de telefoon is gewillig en die wordt veel gebruikt." 

Genen

De sportieve genen zaten er bij beide dames altijd al in. Cecile: "Maar dat ze de Spelen zou halen, dat heb ik niet altijd gedacht. We kregen een telefoontje van een trainer toen Maret nog jong was, met de vraag of ze mee mocht naar een selectietraining. Toen bleek dus dat ze talent had." Soemintra: "Een trainer-coach zei ooit over Reshmie: 'ze is een diamantje, die moet je alleen maar slijpen'." Een mooi compliment voor iedere moeder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.