nieuws

Gewonde Zwollenaar na zes weken uit ziekenhuis, brandstichters TT Assen nog zoek

Sebastiaan Halgwerk in het ziekenhuis
Sebastiaan Halgwerk in het ziekenhuis
Bijna zes weken lag Sebastiaan Halfwerk uit Zwolle in het ziekenhuis in Groningen nadat hij gewond raakte bij de TT Assen. Gisteren werd hij ontslagen uit het ziekenhuis, maar wie verantwoordelijk is voor het brandende aggregaat waardoor Halfwerk ernstige brandwonden opliep, weet hij nog altijd niet.
Onbekenden staken in het holst van de nacht het aggregaat van Halfwerk op TT camping Asser Boys in brand. Toen de Zwollenaar dit ontdekte, probeerde hij het aggregaat van de caravan weg te trekken, omdat daar nog zeven mannen in lagen te slapen.
Terwijl hij het aggregaat wegtrok, spoot brandende benzine over zijn benen, met ernstige verwondingen als gevolg. Halfwerk is bijna zes weken behandeld bij het brandwondencentrum in Groningen. "Ik heb twee operaties gehad met huidtransplantatie en vandaag mag ik eindelijk naar huis, maar ik ben nog lang niet klaar. Nu moet ik een half jaar tot een jaar revalideren", zegt Halfwerk tegen RTV Drenthe

Groot risico genomen

Volgens vader Jan Halfwerk is zijn zoon een held. "Direct toen hij hier was binnengebracht werd hij al een held genoemd door de verpleging, omdat hij heeft voorkomen dat zijn vrienden zouden verbranden. Hij heeft een groot risico genomen om de jerrycan weg te schoppen die naast het aggregaat stond en daarna zijn vrienden in veiligheid te brengen."
Zelf ziet Sebastiaan dat niet zo. "Ach een held, je doet wat er in je opkomt." De familie Halfwerk wil nu weten wie de brand heeft aangestoken.

Baan kwijt door ongeluk

"Vermoedelijk zijn het twee mannen die eerder op de avond kwamen klagen over het aggregaat. Ze hebben daar een opmerking over gemaakt, maar zijn toen direct weer gegaan. Ik wil ze laten zien wat ze hebben aangericht. Ik ben mijn baan kwijt en dat is ook een enorme klap voor mijn inkomen."
Halfwerk heeft aangifte gedaan bij de politie, maar de laatste stand van zaken is onduidelijk. "Ik wil dan ook weten of iemand iets heeft gezien. Dat kan van groot belang zijn, dus meld je alsjeblieft. Desnoods via Meld Misdaad Anoniem."
De politie laat in een reactie weten dat er vooralsnog geen nieuws is over de brand op TT camping Asser Boys.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.