nieuws

Boekhuis Deventer stopt na 25 jaar, laatste keer op de Boekenmarkt

Zondag staat hij voor de laatste keer op de Deventer Boekenmarkt. Pieter van der Meer stopt namelijk na 37 jaar met met zijn Boekhuis Deventer.
Het is na 37 jaar mooi geweest, vindt hij. Vorig jaar heeft hij een hartinfarct gehad en het kost hem allemaal te veel moeite. Het tillen van de boeken valt tegen en daar moet hij tegenwoordig hulp voor vragen.

Te mooi om waar te zijn

Van der Meer is geboren en getogen in Rotterdam. Toen hij een keer met de trein naar Enschede ging en de IJssel zag die buiten haar oevers was getreden, was hij diep onder de indruk. "Ik ben uitgestapt en ben rond gaan kijken in Deventer. Hier wilde ik wonen, wat een prachtige stad. Een half jaar later ben ik verhuisd."
Eerst begon hij een boekenzaak in de Kleine Overstraat 81, schuin tegenover het pand waar hij nu nog zit. Na twee jaar verhuisde hij naar nr. 48, een plek met meer ruimte: "Toen ik klein was bestond de wereld uit school, voetbal en de bibliotheek. Meer was er ook niet. Daarom vind ik boeken zo mooi."

Te moe
Hij is nu 65 jaar, een mooie leeftijd om te stoppen. "Ik wil tijd hebben om leuke dingen te doen. Nu ben ik vaak te moe. Ik ga familie bezoeken in Rotterdam en lekker naar musea."
Wie nog wat bij Boekhuis Deventer wil kopen, kan tot eind november terecht in zijn winkel. En natuurlijk vandaag op de Deventer Boekenmarkt. De boekenmarkt is trouwens vanaf 12 uur live te zien op TV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.