nieuws

Bedrijf uit Kampen mogelijk aan de slag in Almere na typfout concurrent

Rechter / uitspraak
Rechter / uitspraak
Dankzij een typfoutje van een concurrent mag Aannemingsbedrijf Netjes uit Kampen waarschijnlijk maaiwerkzaamheden uitvoeren in Almere. De rechter stelde het bedrijf in een kort geding in het gelijk.
“Laat ik voorop stellen dat het zeker niet in onze genen zit om op deze manier een opdracht binnen te slepen”, begint Rob Berendsen, mede-eigenaar van Aannemingsbedrijf Netjes, zijn verhaal. “Ik werk al dertig jaar in deze branche en dit is pas de tweede keer dat dit is gebeurd.”

Typefoutje van concurrent

Het aannemingsbedrijf in Kampen verloor de aanbesteding in eerste instantie, omdat een concurrent goedkoper was. Maar die concurrent bleek een fout te hebben gemaakt.
“In de aanbesteding werd een eenheidsprijs gevraagd. Maar de concurrent had per ongeluk de hoeveelheid van één veranderd in vier. Dat is dodelijk in deze branche.”
De gemeente gaf het bedrijf de mogelijkheid de fout te herstellen, maar daar stak Netjes een stokje voor. “Dat is natuurlijk niet leuk. Je sleept een overheid voor de rechter en bij de gemeente werken ook gewoon mensen. Zij hebben per ongeluk een fout gemaakt, maar wij waren er van overtuigd dat dit niet kon. Ook al snap ik de vergissing van de gemeente.”

'Terug bij af'

Hoewel de rechter Aannemingsbedrijf Netjes in het gelijk heeft gesteld, betekent dit niet dat het bedrijf automatisch de gunning krijgt. “Eigenlijk zijn we nu terug bij af”, zegt Berendsen.
“De rechter heeft een uitspraak gedaan over het voorgenomen gunningsbesluit van de gemeente Almere aan de concurrent. De rechter heeft nu beslist dat dit voorgenomen gunningsbesluit niet mag worden uitgevoerd. Maar dat betekent niet dat wij automatisch de opdracht krijgen.”
Volgens Berendsen is de gemeente wel voornemens om het bedrijf uit Kampen de maaiklus in het Weerwater en in de Noorderplassen te geven. “Maar de concurrent krijgt zeven dagen de tijd om daar bezwaar tegen te maken.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.