nieuws

Geen cent subsidie van Fonds Podiumkunsten naar Overijssel

Het Fonds Podiumkunsten heeft 27 miljoen euro aan subsidie verdeeld maar er gaat geen cent naar Overijssel.
Landelijk hebben ruim 200 organisaties geld gevraagd voor dans, muziek, theater of een festival. Daaronder zes uit Overijssel.

Positief advies, maar geen geld

Uit Deventer zijn dat muziektheatergroep BOT, festival Deventer op Stelten en Toneelgezelschap Beumer & Drost. Uit Zwolle dienden theatergroep The Young Ones, popfestival Let's Go Lost en Theater Gnaffel een aanvraag in.
In alle gevallen oordeelde het fonds Podiumkunsten de aanvraag te honoreren voor zover het budget dat toelaat. Dat budget blijkt dus niet toereikend. 

Drie ton minder

Voor Toneelschap Beumer&Drost en Theater Gnaffel betekent dit dat ze hun subsidie verliezen. Het gaat om de jaren 2017 tot en met 2020. Ze kregen over de afgelopen drie jaar respectievelijk 312.900 euro en 328.500 euro.
Beide gezelschappen konden vandaag nog niet reageren. Ook is nog onduidelijk wat het betekent voor de andere vier organisaties en of ze recht hebben op andere subsidies.

Grote namen

Het Fonds Podiumkunsten heeft 30 procent minder geld te vergeven. Niet alleen de Overijsselse organisaties hebben dat gemerkt. Ook bekende namen als muziekfestival Noorderslag en theatergezelschap Orkater krijgen het deksel op de neus. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.