nieuws

'Geboren Hellendoorner verdacht van betrokkenheid bij moord op Amsterdammer'

Duitse politieauto / polizei
Duitse politieauto / polizei
De 48-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op een vermiste Amsterdammer komt uit de regio. Dat meldt Het Parool. Volgens de Twentsche Courant Tubantia gaat het om Gerben B. De politie wil dat niet bevestigen.Â
Naast de 48-jarige man worden nog twee Nederlanders verdacht van betrokkenheid bij de moord op Juan Antonio Alvarez. Volgens TC Tubantia zijn de twee verdachten de 60-jarige Roelof B. en de 22-jarige Lars B. uit Wierden. Ze zouden met Alvarez een hennepplantage hebben gerund bij het huis aan de Boerweg in Nordhorn.
Volgens Het Parool is de 48-jarige man eerder veroordeeld voor internationale drugssmokkel en zat hij nog in zijn proeftijd. De man zou vanuit een boerderij een bedrijf runnen dat (cement)vloeren legt. Hij zou al enige tijd in Nordhorn wonen, nadat hij in 2011 failliet werd verklaard met zijn bouwbedrijf.

Afgesloten van buitenwereld

De 48-jarige man en een 22-jarige man zitten vast en zijn afgesloten van de buitenwereld. Omdat de derde verdachte, een zestigjarige Nederlander, nog voortvluchtig is, mogen de aangehouden Nederlanders alleen contact hebben met hun advocaat.

"Het Openbaar Ministerie heeft beperkingen opgelegd en dat respecteer ik", zegt Janbart Kalk uit Enschede, advocaat van één van de twee opgepakte verdachten tegen RTV Oost.

"Mijn cliënt is aangehouden en wordt verhoord. Wanneer er een redelijk vermoeden is van betrokkenheid, dan volgt er meer onderzoek en blijft hij mogelijk in verzekering."

Lichaam gevonden in Nordhorn
Het lichaam werd gevonden bij een woning in de buurt van de Duitse plaats Nordhorn, net over de grens bij Denekamp. Het terrein aan de Boerweg was half mei ook doorzocht. In de woning lag een kleine hoeveelheid marihuana, in de loods ernaast vonden agenten een kwekerij met 127 hennepplanten.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.