nieuws

Supporters Heracles Almelo komen met bus begin van de middag aan in Arouca

De supporters van Heracles Almelo die met een bus onderweg zijn naar Portugal voor het Europese duel van hun club met FC Arouca, verwachten aan het begin van de middag te arriveren in Arouca.
Heracles Almelo moet daar een plek in de volgende voorronde van de Europa League veilig zien te stellen. Vorige week speelden de Almeloërs in het eigen Polman Stadion met 1-1 gelijk tegen de Portugese tegenstander. 

Zwart wit

Zestig supporters zijn gistermorgen al vertrokken voor de monsterrit naar Portugal. "We zijn nu in de buurt van Valladolid", zegt supporter Marvin Rijkens. "Aan het begin van de middag verwachten we er te zijn. Ik heb gehoord dat Porto en Arouca zwart wit kleuren."
Hoe kom je de tijd door? "Beetje kletsen met elkaar, dvd kijken, spelletje spelen op de telefoon en ik heb een Heracles quiz gemaakt waar iedereen fanatiek mee aan de slag is gegaan."
Slapen gaat ook prima. "Ik zit voor in de bus dus ik heb genoeg beenruimte, dan gaat slapen vanzelf."

Spaanse politie doet moeilijk

De reis verloopt goed, maar in Spanje was er even een klein probleem met de Spaanse politie, laat Rijkens weten. Het ging om de rijtijden van de chauffeurs. Volgens de Spaanse politie hadden de chauffeurs niet aangegeven dat ze ook al met de auto naar Bordeaux waren gereden. "Maar dat hadden ze wel gedaan", aldus Rijkens. 
De buschauffeurs konden met een waarschuwing van de Spaanse politie uiteindelijk verder rijden. 

Goede voorbeeld volgen

Heracles Almelo wil vanavond het goede voorbeeld van Ajax volgen en een ronde Europees voetbal overleven. Ajax won gisteren in Griekenland met 1-2 van PAOK Saloniki. Een uitslag die ook voldoende zou zijn voor Heracles. "Ik denk dat het 2-2 of 0-2 wordt. De volgende ronde is geen probleem", voorspelt Marvin Rijkens. 
Zenuwachtig is de supporter van Heracles Almelo in ieder geval nog niet. "Dat zal nog wel komen in het stadion. Het is vooral een schoolreisje nu."
Vooralsnog wachtte rond 07.30 uur vanmorgen eerst een ontbijt voor de busreizigers, die rond die tijd even stopten voor een korte ontbijtpauze. Vanavond zullen ze er bij zijn in Arouca. Nog een paar uurtjes rijden........

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.